Tato stránka byla strojově přeložena a čeká na korekci redaktorem.
Když vykouzlit exotické dovolené míst, jste pravděpodobně na světlo na severu Francie. Dokonce i mezi Francouzi, nejvíce nadšené turisty své vlastní zemi, to má několik přívrženců. Z velké části bytu Artois a Flandry jsou některé z nejvíce industrializovaných částí země, zatímco přes obří pole řídce osídlené Pikardie, pár kapek deště je vše, co je nutné pro celkový šero sestoupit. Přichází z Velké Británie, že je to pravděpodobné, nicméně, že budete přijít a odejít z Francie přes tuto oblast, případně přes rušnou trajektového přístavu v Calais , a existuje několik dobrých důvodů, proč se zastavit v této oblasti. Dunkerque nabízí rušný, univerzitní atmosféru a trefné válečných pomníků, a jen ve vnitrozemí, nádherné vesnice Cassel je vzácným příkladem vlámské kopce hradiště. St-Omer – s vynikající válečné muzeum, La Coupole , v blízkosti – a Montreuil-sur-Mer jsou také silnými soupeři z hlediska šarmu a zájmu.
Severní Francie byla vždy na cestě různých vetřelců do země, ze severní kontinentální Evropy, stejně jako z Británie, a události, které se konaly ve Flandrech, Artois a Pikardie utvářely francouzské i světové dějiny. Nejkrvavějších bitev byli ti první světové války, a to především v bitvě na Sommě , která se konala na sever od Amiens, a Vimy vyvýšeniny , nedaleko Arrasu , kde byly zákopy dochovala na dobu neurčitou; návštěva některého z nich je vysoce doporučeno, aby pochopil, oběť a marnost války.
Pikardie , zatím, se může pochlubit některými z nejlepších francouzských katedrál, včetně těch, které v Amiens , Beauvais a Laon . Mezi další zajímavosti patří ptačí svatyně Marquenterre ; průmyslové archeologie v uhelných pánvích Lewarde kolem Douai , kde Zoly Germinal byla stanovena; velký středověký hrad Coucy-le-Château , a bitevní místa středověku, Agincourtu a Crécy , známých jmen v dlouhé historii Anglo-francouzské rivality. V centrech měst, jako je Lille , najdete si dosyta potravin, kultury a zábavy.
Jídlo a pití
Francouzský Flanders má jeden severní Francie nejbohatších regionální kuchyně. Zejména na pobřeží, mořské plody – ústřice, krevety, mušle a ryby , a především jediným a kambala – jsou vynikající, zatímco v Lille moules-frites jsou oceňovány každý kousek stejně jako v sousední Belgii. I zde, pivo je nejoblíbenější nápoj, s bledou a hnědé Pelforth místní vařit. Tradiční estaminets nebo brasserie slouží také celou řadu pokrmů vařených v pivu, nejvíce skvěle carbonnade flamande , druh dušené hovězí; králičí, kuřecí maso, zvěřina a ryby mohou být také připraveny à la bière . Ostatní hrnec vařené pokrmy jsou Hochepot (masitý vývar), Waterzooi (kuřecí maso ve smetanové omáčce) a potjevlesch (bílá masa v bohaté omáčce). Kromě Boulette d’Avesnes , vlámský sýr par excellence je silný s příchutí maroilles , používané k výrobě flamiche , druh otevřeného koláč z sýrovém těstíčku také s pórkem ( aux poireaux ). Pro sladké zuby, palačinky à la cassonade (palačinky s muscovado cukru), jsou často v nabídkách, ale oplatky ( gaufres ) jsou místní specialitou a jsou ve dvou základních provedeních: tlustý typ voština podávaný s cukrem a smetanou, nebo oplatky -jako sušenky plněné džemem nebo sirupem. Hra se objeví velký v nabídkách v Ardenách, se paštika d’Ardennes být nejslavnější parabolu a jalovcové bobule používané k aromatizaci potravin à l’Ardennaise.