Provence

Spread the love

Tato stránka byla strojově přeložena a čeká na korekci redaktorem.

Pravděpodobně nejvíce neodolatelná oblast ve Francii, Provence sahá od zasněžené hory jižních Alp do delty rovinách Camargue, a může se pochlubit největší evropský kaňon Gorges du Verdon. Opevněných měst chránit své dávné hranice; nespočet vesnic okoun obrannou na kopcích; a velká města jako Arles, Aix a Avignon jsou plné kulturních slávy. Smyslná podněty Provence patří sluníčko, jídlo a víno, a opojné vůněmi středomořské vegetace. Není divu, že má po tak dlouhou dobu přitahovala bohatých a slavných, umělecké a samotářští a stále rostoucí zástupy letních návštěvníků.

Středomořské pobřeží Provence je pokryta samostatně v naší Côte d’Azur kapitole. Daleko od přímořských letovisek, do vnitrozemí Provence zůstává pozoruhodně bez úhony. Důkazy z jeho mnoha obyvatel – Řekové, Římané, útočit na Saracény, schizmatický papeže, a nekonečné succssion konkurenčních obrazu a princů – zůstává všude patrné. Provence jen se plně integrován do Francie v devatenáctém století, když jen malá menšina mluvit jazykem provensálskou, přízvuk je zřetelné, dokonce i na cizí ucho. Na východě, rytmus řeči stávají jasně italsky.

Pokud nemáte měsíců expore Hlavním problémem při návštěvě Provence je výběr, kam jít. Na západě, podél údolí Rhôny, jsou římská města Orange , Vaison-la-Romaine  a Arles , a papežské město Avignon , s fantastickou letní festival. Aix-en-Provence , mini-Paříž regionu , byla domovem Cézanne, pro které je Mont Ste-Victoire byl trvalý předmět, zatímco Van Gogh je navždy spojen s St-Rémy a Arles. V Gorges du Verdon , v Parc National du Mercantour podél italských hranic, Mont Ventoux severovýchodně od Carpentras a Flamingo injekčních laguny z Camargue nabízejí nádherný a velmi různorodé krajiny.

Jídlo a pití v Provence

Chutný kuchyně Provence praskne se středomořskými vlivy. Olivy jsou určující složkou, ať už se objeví v omáček a salátů, koláčů a pizzy; ve směsi s kapary v tapenádou pasty a šířit na chleba nebo sušenky; nebo prostě doprovází tradiční provensálské aperitiv na pastis . Další Provençal klasika, česnek , je používán v Pistou, pasta z olivového oleje, česneku a bazalky, a aioli , jména pro oba česnekovou majonézou a misky, ve které je to podávaný s solené tresky.

Zelenina – rajčata, papriky, lilek, okurky a cibule – jsou často vyrobeny v Ratatouille, zatímco cuketa květiny ( fleurs de cukety farcies ), plněné Pistou nebo rajčatovou omáčkou, jsou vynikající místní pochoutka.

Ovce, které bylo přijato až do hor v létě, poskytují se sponkami maso; najdete nejlepší, agneau de Sisteron , pečený s provensálským kořením jako Gigot d’agneau aux herbes . Ryba je obzvláště prominentní na tradiční menu s sladkovodní pstruh, solené tresky, ančovičky, pražmy, mořských ďasů, mořského vlka a tresky bezvousé všechny společné, spolu s nádherným mořských plodů, jako jsou škeble, periwinkles, mořští ježci a ústřice.

Sladkosti jsou mandlové calissons od Aix a kandované ovoce z Apt, zatímco ovoce – melouny, bílé broskve, meruňky, fíky, třešně a hrozny odrůdy Muscat – je bezkonkurenční. Sýry, jako Banon, zabalené v kaštanových listů a marinovaná v brandy a aromatické Picadon, z podhůří Alp, jsou vždy vyrobeny z kozího nebo ovčího mléka.

Nejlepší vína pocházejí z celého Dentelles, zejména Gigondas, a od Châteauneuf-du-Pape. Na východě jsou lehké, pitná, ale nijak zvlášť speciální vína Côtes du Ventoux a Côtes du Luberon označení . S výjimkou Coteaux des Baux kolem Les Baux, a Côtes de Provence v Var departementu , nejlepší vína z jižní Provence pocházejí z podél pobřeží.