Tato stránka byla strojově přeložena a čeká na korekci redaktorem.
Sporný po staletí francouzských králů a knížat Svaté říše římské, a následně se zapletený do krvavé tug-of-war mezi Francií a Německem, Francií je nejvýchodnější provincií, Alsaska a Lotrinska, sdílet bouřlivé historii. Není žádným překvapením, že téměř vše, od architektury k kuchyni a jazyk, je lákavá směs francouzštiny a němčiny – a to natolik, že byste mohli začít přemýšlet, ke které zemi jste to skutečně.
Roztomilý Hansel-a-Mařenka typu domy – přeházený kreace s arkýřem okna, vyřezávané krovy, toy-města štíty a pelargónie naplněné okenních truhlíků – jsou společný rys v Alsasku, zejména podél vinutí Route des Vin , který sleduje východním okraji lesů pohoří Vogézy. Tato cesta představuje také v regionu hlavní turistické raison d’être – Víno – nejlépe v doprovodu s regionální kuchyní, která je více než germánský francouzštině: myslíte, že statný porce vepřového masa, zelí a pikantních sýru. Zříceniny středověkých hradů v různých částech, zatímco vynikající kostely a muzea jsou soustředěny do pohledného krajského města Štrasburku a v menším, Nepředvídatelní Colmar. Rušný Mulhouse vyniká průmyslového dědictví a zábavný noční život. Nápadně bohaté provincie, Alsace historicky žaludek z automobilů a textilie, nemluvě o polovinu piva ve Francii.
Alsasko je méně prosperující a méně malebné soused, Lorraine, sdílí hranice s Lucemburskem, Německem a Belgií. Elegantní bývalé hlavní město, Nancy , je domov pro hlavní školy secese a je dobře stojí za návštěvu, stejně jako listové Metz, s jeho zbrusu nového galerie současného umění. Krvavé bojištích první světové válce kolem Verdunu přilákat velké množství návštěvníků, jak to dělá zoo v Amnéville, jeden z největších ve Francii. Gastronomického neméně proslulý než u jiných francouzských provincií, Lorraine byl odkázal do světa jednoho ze svých nejoblíbenějších slaných koláčů, quiche Lorraine, a alkoholik sorbet, kupé Lorraine.
Vína z Alsaska
Navzdory dlouhé, vysoké láhve a germánských jmen, alsaská vína jsou nepochybně francouzský jejich schopnost doplňovat regionu tradiční kuchyně. Je to bílé víno země – pokud si na místě místní červené, bude to vždy bude Pinot Noir. Vinaři využít dlouhých, suchých podzimy vyzvednout velmi zralých hroznů, jejichž vína s trochou sladkosti než jinde ve Francii, ale dobré víno bude mít osvěžující přirozenou kyselost, taky. Každý ze tří hlavních odrůd révy uvedených níže může být dělána s úrovně sladkost od off-suché až po „Výběr des zrna vznešených“ pro většinu velmi ceněné dezertní vína ( vendages tardivesť je označení pro něco méně sladká pozdně sklizené vína). Grand Cru označené vína pocházejí z nejlepších viničních tratí.
Ryzlink rýnský Konečným žízeň zhášeč, anglickej, často broskvový, vynikající pokrmy z ryb a Choucroute .
Gewürztraminer Alsasko je nejvíce aromatické hroznů, s růží, liči, medu, koření a všechny druhy exotických chutí. Zkuste pikantních sýru, Münster nebo bohaté paštiky.
Rulandské šedé Rich, ovocná, kouřové a více zdrženlivý než Tramín. Univerzální víno potravin; zkuste s bílým masem ve smetanové omáčky a mírnějších sýrů.
Ostatní vína budete pravděpodobně narazí patří grapey Muscat , jednoduché Sylvánské , jemný Pinot Blanc / Auxerrois, který také tvoří základ regionu vynikající šumivé Crémant d’Alsace. Pinot Noir se používá pro lehké, ovocné červené a růže.