Tato stránka byla strojově přeložena a čeká na korekci redaktorem.
Halí do vinic, olivami a Aleppo borovic, KORČULA je jedním z nejzelenějších ostrovů Jadranu. To je také jeden z nejoblíbenějších, zejména díky kouzlu svého hlavního osídlení, Korčula město , jehož přežití opevnění vystupovat slušně do moře jako bašt zarostlé hrad z písku. Ostrov má pestrou kolekci příjemných pláží také s písčitými záležitostí v Lumbarda , 7 km od města Korčula, osamocené oblázkové zátoky na jižním pobřeží a dramatické desek skály na ostrůvku Proizd , jen kousek od přístavního města Vela Luka.
Jídlo a pití na Korčule
Stejně jako plody moře, Korčula vyniká jehněčí a kozí . Tyto masa jsou obvykle pečené pod Peka (víko Ember pokryté), nebo sloužil, guláš stylu, s Žrnovski makaruni , šťavnaté, ručně válcované, doutníkového tvaru místní těstoviny. Makaruni jsou velmi univerzální, a stále podávají se se všemi druhy omáček. Undisputed hotspot pro mlsné jazýčky cestovatele je malý obchod v Korčula město jmenovalo Cukarin , kultovní cíl známý pro své ručně vyráběné sladkosti – zejména na rohlík ve tvaru, citrusovou příchutí cukarin .
Pokud jde o víno , Korčula je známý pro jeho původních suchých bílých: Grk roste jen v Lumbarda a je vyráběn v malých množstvích hrstky místních výrobců. Pošip, pěstuje okolo centrálních Korčulan vesnic Smokvica a Čara, je mnohem více rozšířená, a objevuje v restauracích a vinotékách po celé zemi.
V případě, že na východ od ostrova má víno, western Korčula má olivový olej – a to hodně. Většina místní produkce je směs místních kmenů Laštovka a Drobnica, známý pro svou vysokou antioxidační obsah a ostrou pikantní chuť. Marko Polo, plněno družstva zemědělců v Blato, je jedním z nejlepších v polovině ceny olejů v zemi, zatímco Torkul olej, který je vyráběn rodinný Fanito lihovaru v Vela Luka, je známý pro své hladké, ale hořké povahy, a je hodně hledán po celé Chorvatsko.