Belgie

Tato stránka byla strojově přeložena a čeká na korekci redaktorem.

Belgie je možná svět je nejvíce nepochopený národ, ale také jedním z jeho nejvíce fascinující, děrování daleko nad své hmotnosti ve všech možných směrech. Se třemi úředními jazyky a intenzivní regionální soupeření mezi vlámsky hovořící sever a frankofonní jih, které neustále hrozí rozdělit zemi na dvě části, je to vlastně zázrak, že Belgie vůbec existuje. Ale jeho historická města – nejvíce skvěle Brusel, Bruggy , Antverpy a Gent – jsou se rovnat jakékoliv v Evropě; a jeho kuchyně je důvod, proč sám ospravedlnit návštěvu, s řadou nádherných místních specialit. Belgie se může pochlubit také několik kapes opravdu krásné krajině v jeho kopcovité, lesnaté jihu a plošší sever -, a možná nejvíce skvěle, to produkuje nejvíce rozmanitou škálu piv ze všech zemí na světě.

Mnoho zvenčí prohlédnout Belgii jako dobrý víkend přerušení materiálu, ale nic jiného – což je škoda, protože to je historicky jednou z nejsložitějších a nejzajímavějších částí Evropy. Stiskl mezi Francii, Německu a Nizozemsku, Belgii zaujímá místo, které často rozhodl Evropský rovnováhu sil. To bylo tady, že Římané sdílí významnou hranici s germánskými kmeny na severu; zde, že španělští Habsburkové se konečně setkal s jejich zápas v protestantských rebelů z Nizozemsko; zde, že Napoleon byl nakonec poražen v bitvě u Waterloo; a – nejvíce skvěle – i zde, že Britové a Belgičané praštil ho s Němci v první světové válce totiž tolik síly měli zájem v této oblasti, že to bylo jen v roce 1830, že Belgie se stala samostatným, nezávislým státem.

Kdy se vydat do Belgie?

Belgie má poměrně standardní mírné klima , s teplou – Je-li mírné – léty a mírně chladné zimy. Obecně lze říci, teploty stoupnou další jih jdete, s Valonsku o několik stupňů tepleji než Flandrech po většinu roku, ale na východě je to kompenzováno více drsné klima kontinentální Evropy, a zdůraznil, zvýšením nadmořské výšce Arden. Déšť je vždy možnost, ale můžete očekávat, že větší míru srážek v Ardenách a horských oblastech, než na severních pláních.

Města v Belgii jsou celoroční turistické destinace, i když byste si mohli myslet dvakrát o návštěvě města Bruges, v regionu je nejvíce populární místo, v průběhu srpna, kdy se věci mocný přeplněné. Flanders jako celek je nejlépe navštívil v době od časného jara a pozdního podzimu, ale v zimě má své výhody i – ledový kanály a jinovatka poldry – pokud vám nevadí, krátké hodin denního světla. Valonsko, zejména Ardennes, je sezónní, se mnoho věcí, uzavření v zimním období, tak zkuste navštívit od dubna do října.

Kam se v Belgii vydat?

Belgie rozdělí mezi Vlámský (holandský-mluvit) severu země, známé jako Flanders a francouzsky mluvící Valonsko na jihu. Je tu víc této propasti, než jen jazyk, i když: sever a jih země, jsou vizuálně velmi odlišné. Na sever, který se skládá z provincií západní a Východní Flandry, Antverpy, Limburk a horní polovina Brabant, především plochá, s krajinou a architekturou není na rozdíl od Nizozemska. Antverpy je největší město tady, rozlehlá, rušné staré port s dávkami vysoké módy a vysoké umění v zhruba stejnou měrou. Dále na západ, ve dvou provinciích Flander, jsou skvělé belgické středověké látkové městy Bruggy a Gent , s ohromující koncentraci vlámské umění a architektury. Bruggy, zejména je v zemi největší turistické tah, a ačkoli to nutně znamená, že to bude velmi přeplněné, nenechte si ujít to v žádném případě. Za leží belgického pobřeží, což statečné pokusy konkurovat přímořských letovisek se zbytkem Evropy, ale nakonec zklamaly chlad Severního moře. Nicméně, existuje několik přitažlivé přímořských letovisek, nejvíce pozoruhodně De Haan a pláže a duney přestávky podél pobřeží jsou nádherné. Nicméně, můžete být lépe trávit čas v některé z dalších vnitrozemské Flanderský měst, v neposlední řadě Ieper , dříve a lépe známý jako Ypres, kde se každý rok návštěvníci přijít k zamyšlení strohých památek okolních bojištích I. světové války a obrovské, smutné plochy zemědělských hřbitovů.

Označení setkání vlámské a valonské části Belgie, Bruselu , hlavního města, je mnohem zajímavější a pestřejší než jeho pověst jako nijaký Euro kapitálu by naznačovaly. Dost Centrální být do značné míry nevyhnutelné, je to navíc vhodné jako základna pro jednodenní výlety, zejména vzhledem k tomu, že Belgie není velká země a má vynikající systém veřejné dopravy. Bruggy a Gent jsou snadno přístupné odtud, stejně jako staré univerzitní město Leuven na východ, a katedrála města Mechelen , na půli cesty do Antverp.

Vlámský Brabant obklopí Brusel, ale na jih od hlavního města se zužuje do štíhlé chodby, za níž leží Wallonian Brabant, vyznačuje se nádherným kostelem v Nivelles a elegaic ruiny opatství v nejbližším Villers-la-Ville . Na západ od Bruselu, provincie Valonský Hainaut je posetý průmyslových center, jako Charleroi a přitažlivější Mons , ale také domov pro staré hezkého města Tournai ; zatímco na východě leží Belgie nejvíce scénicky obohacující regionem, Ardennes , se šíří přes tři provincie Namur , Lutych a Lucembursku. Jedná se o oblast hlubokých zalesněných údolí a náhorních plošin vřesový, často velmi divoké a vynikající pro pěší turistiku, cykloturistiku a vodáctví. Použijte buď Namur, nebo města Lucemburk jako odrazový můstek k srdci regionu, ve vývaru nebo La Roche-en-Ardenne.

Fakta o Belgii

Belgie je jednou z nejmenších národů v Evropě, s počtem obyvatel kolem 10 milionů. Z nich zhruba 5,5 milionu žije v vlámsky mluvící Flandry, zatímco 3,5 milionu přebývat ve frankofonní Valonsko; tam je také malá německy mluvící komunita na východě. Houževnatost regionální (a jazykové) pocit je takový, že Belgie je federální stát: jak Flandry a Valonsko mají své vlastní regionální správy, stejně jako hlavní město, Brusel, který je oficiálně dvojjazyčný a má populaci asi jeden milion. Konstituční monarchie, Belgie má dvoukomorový parlament, který zahrnuje Senát a Poslaneckou sněmovnu.

Jídlo a pití v Belgii

Belgická kuchyně, a to zejména, že v Bruselu a ve Valonsku, se koná ve vysokém po celém světě, a ve většině Evropy je vnímána jako sekunda jen k francouzštině v kvalitě – ve skutečnosti mnozí se domnívají, že je to stejné postavení. Pro tak malou zemi, je tu překvapivé množství zemského rozmanitosti, ale to je obecně pravda, že vepřové maso, hovězí maso, zvěřina, ryby a mořské plody – zejména mušle – běžnými předměty, často vařené s máslem, smetanou a bylinkami, nebo někdy piva – který je, po tom všem, belgický národní nápoj.Polévka je také obyčejný, vydatné dušené maso-jako záležitost nabízeny v obrovské míse, ze které si mohou pomoci sami – uspokojení a cenově jídlo samo o sobě. Lepší belgické kuchaři jsou často eklektické, ponořením do mnoha jiných kuchyních, zejména v oblasti Středomoří, a také půjčovat volně z celé kulturní / jazyková rozdělit své vlastní země.

Jídlo

Nejlevnější místa k jídlu, jsou kavárny a bary – i když rozdíl mezi nimi je obvykle rozmazaný, proto velké množství café-bar . Řada z těchto zařízení z boku každé hlavní náměstí ve všech malých a středně velkého města, který nabízí základní jídla, jako jsou těstoviny, polévky, Croque-monsieur (toastový šunkou a sýrem sendvič se salátem) a kuře nebo steak s čipy. Ceny jsou obvykle velmi rozumné – počítat s asi 12 € za skromnější nádobí, € 17 za podstatnější – i když samozřejmě budete často platit více v nejoblíbenějších turistických destinací. Obecně platí, a to zejména ve Valonsku, kvalita těchto pokrmů bude pravidelně vynikající a porce charakteristicky podstatné. Ve velkých městech, tyto café-bary hrát druhé housle více specialisty – a stejně tak levná – místa, především těstovin a pizzy klouby, kaváren, které obstarávají pro nakupující – a se specializují na koláče a pečivo – etnické Café-restaurace a tak dále.

I když tam je často tenká dělící čára mezi kavárnou a restaurací , ty jsou většinou o něco více formální a není divu, že spíše dražší. I v nejlevnější restauraci bude hlavní chod málokdy stojí za € 15 s více obvyklé číslo je mezi 20 € a. 27 Restaurace jsou obvykle otevřeny v poledne (poledne-čtrnáct hodin), ale hlavní důraz je kladen na večer. Navíc, mnoho restaurací v blízkosti jeden den v týdnu, obvykle pondělí nebo úterý a v menších městech kuchyně začít ukončit kolem 9,30 / dvacet dva hodin. Jedna poslední věc je, že mnoho barů, kaváren a restaurací nabízí dobrou hodnotu plat du jour / dagschotel , obvykle asi 15 €, a často včetně pití.

Wallonian kuchyně

Wallonian kuchyně je v zásadě podobný francouzštině, na základě zálibou pro bohaté omáčky a nejčerstvějších surovin. Od Valoni mají TRUITE à l’Ardennaise , pstruh pečený na víně, chicorées gratinées au čtyři , čekanka se šunkou a sýrem, Frikasé Liegeois podstatě smažená vejce, slanina a klobása nebo krevní pudink, fricadelles à la bière , karbanátky v pivo; a carbonnades de porc Bruxelloise , vepřové maso s estragonem a rajčatovou omáčkou.

V Ardeny , zejména je dobře známý pro jeho vytvrzené šunku (podobně jako italská parmskou šunkou), a samozřejmě, jeho paštika , vyrobený z vepřového, hovězího, játra a ledviny – i když je to často trvá konkrétní název dodatečný složky, například Paté de faisan (bažanti) nebo pate de Lièvre (zajíc). Není překvapením, že hra ( Gibier ) představuje do značné míry na většině Ardennes menu. Mezi mnoha salátů které najdete, jsou salade de Liège , vyrobený z fazolí a brambor, a salade Wallonie , teplý salát z hlávkového salátu, opečené brambory a kousky slaniny.

Vlámský kuchyně

Ve Flandrech , jídlo je více podobný tomu v Nizozemsku, charakteristicky prostší a jednodušší. Skutečně, po celá desetiletí tradiční vlámské kuchyně byl pozorován s velkým opovržením jako hrubý a unsubtle, ale v posledních letech tam bylo dramatické oživení jeho bohatství, a v současné době se objevují vlámské speciality na většině nabídek na severu a tam jsou desítky speciálních vlámských restaurací příliš .

Samozřejmostí pokrmy patří Waterzooi , polévka-cum-dušené maso se skládá z kuřecího masa nebo ryb vařené s čerstvou zeleninou, Konijn setkal pruimen , staré vlámské pohotovostní králíka se sušenými švestkami, plotovky in ‚t Groen , úhoř dušené v zeleném (špenát) omáčka s byliny, stoofvlees , hovězí maso marinované v pivu a vařené s bylinkami a cibulí, stoemp , bramborová kaše smíšené se zeleninou a / nebo masa pyré; a hutsepot doslova míchanice, smíšené dušené skopové, hovězí a vepřové maso.

Snídaně a občerstvení

Ve většině částech Belgie, budete se snídaní v rutinním způsobem, s šálkem kávy a role, nebo rohlík, ale hotely jsou dražší obvykle nabízí skvělé banketové-jako snídaně s obilovin, ovoce, šunky a sýrů. Všude, káva je téměř vždy prvotřídní – aromatická a silná, ale jen zřídka hořké; v Bruselu a na jihu je to často doprovázeno horkým mlékem ( café au lait ), ale v celé Belgii, tam je tendence slouží to v holandské módě, s malým vany odpaří, spíše než čerstvé mléko.

Později v průběhu dne, z nichž nejčastější občerstvení je frites (hranolky) – podávané všude v Belgii od friture / frituur . stojí nebo zaparkované dodávkové automobily, se solí nebo s majonézou, nebo exotičtější obvazy MušleMoules / mosselen – vařené různými způsoby a sloužil s čipy, je podobný Belgie národní míse, a dělá dobrý rychlý oběd. Stejně jako zdravé jsou plněné bagety ( broodjes ), že mnoho pekáren a kaváren připravit přímo na místě – nápadité, chutné výtvory, které tvoří jídlo v sobě. Mnoho ryb obchody, zejména na pobřeží, také udělat chutný řádek v mořských bagety, zatímco pouliční prodavači na severu prodáváme různé druhy toxických vypadající klobása ( nejhorší ), a to zejména jelita ( bloedworst ).

Všude jsou stánky s vafle ( gaufres / wafels ), servírované horké s marmeládou, medem, šlehačkou, zmrzlinou, čokoládou nebo ovocem. Existují dva hlavní typy vafle – běžnější Liège verze, sladké, karamelizovanými a s rohy hranoval; a Brusel vafle, větší, načechranější a potřebují polevou dát přidanou chuť.

Dorty, pečivo a čokoládu

Belgie dýchavičnost s cukrárnami , kde si můžete vyzvednout čerstvě upečený chléb a vybrat si z lákavé řady koláčů a pečiva – od mousse řezy až malinové koláče a mimo ni.

Jako téměř každý ví, že Belgie je známý pro své čokolády a v průměru každé belgické jí podivuhodný 12,5 kg z věcí ročně; čokolády jsou také oblíbeným dárkem, když na návštěvě u přátel. Velké belgické čokolády , například Neuhaus, Godiva a Leonidas, mají obchody ve všech hlavních městech, ale mnozí považují za své produkty příliš sladký, jeden z důvodů, proč všechny belgických měst se může pochlubit alespoň pár malých, nezávislá na kakao. To téměř vždy nabíjet víc než jejich větší soupeři, ale jen málokdo by popíral, rozdíl v chuti.

Ubytování

Nevyhnutelně, ubytování v hotelu je jedním z hlavních nákladů budete vzniknou na výlet do Belgium- opravdu, pokud jste po stupeň komfortu, to bude nejnákladnější položka zdaleka. K dispozici jsou cenově dostupné alternativy, ale počínaje ne-ozdůbky konci hotelového trhu a B & B – i když na vědomí, tyto jsou skutečně pronajaté pokoje v soukromých domech, nikoli britského stylu bed and breakfast. Ještě z výhodné koupě jsou mládežnické ubytovny, ať už Hostelling International, přidružený nebo „neoficiální“ (soukromé) ty, které se nacházejí ve větších městech a / nebo hlavních turistických míst v obou zemích.

Předprodej se doporučuje všude, ale většina turistické kanceláře dělat provozovat rezervační služby na místě za stejné noci ubytování, a to buď zdarma nebo za minimální poplatek.

Hotely

Přes Belgii, Lucembursko a Nizozemsko, běžný standardní Benelux se používá pro klasifikaci všechny ty hotely, penziony ( Auberges / gasthofs ) a motely, které jsou uznávány a licencované příslušnou vládní agentury. V Belgii existují tři takové licenční agentury – jeden každý do Bruselu a francouzsky a vlámsky mluvící oblasti. Beneluxu standardní stupně zařízení v rámci obecných kategorií – z jedné hvězdy na pět-star – a příslušný počet hvězdiček se zobrazí u všech licencí prostor na modrém štítu povolení; místa, která se nepodaří získat licenci nejsou povoleny štít. Klasifikační systém je nutností, měřeno snadno identifikovatelných kritérií – výtahy, toalety, pokojová služba, atd – spíše než estetika, konkrétního místa nebo dokonce náklady. V důsledku toho, oni jen poskytnout obecný návod pro kvalitu i ceny: Poky pokoj v tříhvězdičkovém hotelu v průměrné části Bruges může například stát více než komfortní pokoje v čtyřhvězdičkovém hotelu v centru méně populární město. To znamená, že jedno a dvou-hvězdičkové místa jsou často primitivní (mimochodem, je hotel foyer být zdánlivě plyšové porovnání s místností mimo), a obecně, začnete pouze zasáhnout skutečnou zónu pohodlí na tři hvězdy. Ceny se pohybují divoce poptávka a ne nutně v sezóně – opravdu léto je výhodná čas v Bruselu. Typicky, Uvedená cena zahrnuje snídani.