Anglie

Tento článek byl strojově přeložen a čeká na korekci redaktorem.

Fakta

• V rámci Spojeného království Velké Británie a Severního Irska (dále jen „UK“), Anglie je parlamentní demokracií, s královnou Elizabeth II jako hlavu státu. Jeho tradiční odvětví – rybolov, zemědělství, hornictví, strojírenství, stavba lodí – jsou v úpadku a podnikání dnes dominuje bankovnictví a finance, média a technologie, výroba oceli, ropy a zemního plynu, a cestovního ruchu.

hraničí Skotsku na severu a na západě Walesu, Anglie je největší zemí ve Velké Británii, která zabírá plochu 50.085 čtverečních kilometrů (129.720 sq km). Terén je různorodý, od nížin do špiček, útesy na plážích, ale superlativy jsou skromné ​​ve světovém měřítku – největší jezero, Windermere, je 10 mil (16 km) dlouho, nejvyšší hora, Scafell, jen 3205 ft (978 m) nad hladinou moře.

počet obyvatel téměř 52 mil je pro zemi velikosti hustý, ale osídlení je soustředěna v jihovýchodní kolem Londýna, a ve velkých průmyslových měst Midlands a sever.

To je jeden z mnoha světových mnohonárodnostní zemí, který se skládá převážně z osob anglosaských, Skotů, velšské a irské původu, ale značné obcí z Karibiku, Africe, na indickém subkontinentu, v Číně, jihovýchodní Asii a východní Evropě.

Info o Anglii

Nikdo rád klepání Anglii více než angličtině, ale – skromnost a sebeironií stranou – je to skvělé místo k návštěvě, nebo prozkoumat, a to, zda žijete nebo turistické země zachovává bezmeznou schopnost překvapit, šarm a vzrušují. Anglie měla vždy historii a dědictví být hrdý a slavné regionální rozmanitost – od pobřeží k kopců, festivaly pro potraviny – s několika paralel. Ale pro všechny slávě minulosti, v poslední době se to mělo injekci života, který dělá to, jak vzrušující cíl, že to v Evropě.

Jak více a více lidí volí dovolenou doma, je třeba připomenout, jak moc Anglie se změnilo v posledních dvou desetiletích pro místní obyvatele, tak pro turisty. Kdo by mohl předvídat, pobyty a velké nákupy v Leedsu a Bristol, nebo all-podrobovat pochodu hudebních a uměleckých festivalů, nebo že by se stal kemp v pohodě? Ubytování a jídlo zejména dva základy na jakékoli cestě, kdysi loterie , se zdánlivě záměrem je odstranění pohostinnost z pohostinství mnoha anglických hotelů a restaurací. Ne víc. V Boutique B & B, designových hotelů a jurty, ověnčený kempů, je tu rozpaky bohatých lůžek na noc, zatímco stále se rozšiřující výběr pravé anglické jídla a pití – z místních zdrojů a bojoval ve kaváren, restaurací a hospod, v potravinářských festivalech a farmářské trhy – napadá každý líný stereotyp.

Angličtina také udělat dědictví překvapivě dobře. Tam jsou prvotřídní muzea po celé zemi (mnoho z nich zdarma), přičemž to, co zbylo z anglické zelené a příjemné půdě je chráněn s velkou vášní a dovednosti. Opravdu, zeptejte se anglický osobu definovat svou zemi, pokud jde o to, co stojí za to vidět a vy jste s největší pravděpodobností vaše pozornost věnována zlatého venkova minulosti . Klasické obrazy se nacházejí v každé brožuře – na návsi, na duckpond, na polní a panský dvůr. A je pravda, že je to nemožné, aby přehánět pastýřských atrakce různých anglických regionů, z Cornwallu do Lake District, nebo požitky, které poskytují – od tras pěší turisty „a prehistorických kamenných kruhů na tradičních hospod a temných festivalů. Ale i přes slaví své dědictví venkova, moderní-denní Angličané mají ambivalentní postoj k „přírodě“. Zemědělská dnes tvoří jen malou část národního důchodu, a tam je skutečný dislokace mezi obyvatelstvem rychle se rozvíjejících měst a předměstí, a malé, bojující venkovských komunit.

Tak snad srdce Anglie se nachází v jeho městech místo? Mnoho, je to pravda, mají neklidný energii a talent pro znovuobjevení. Takže pro každého, kdo se chce stát před branami Buckinghamského paláce nebo na budovy parlamentu, je tu někdo jiný, kdo je namířit si to přímo pro nejnovější výstavě v Tate Modern, panoráma města v centru Manchesteru, nebo obnovené Newcastle nábřeží. Přesto tento kvetoucí městské občanské hrdosti není novým jevem. Ve skutečnosti, to bylo stabilní od průmyslové revoluce, a průmysl – a Říše to inspirovalo – poskytuje rámec pro hodně z toho, co uvidíte, jak budete cestovat kolem. Prakticky každý English město nese značku bývalého bohatství a moci, ať už je to velkolepá gotická katedrála financována z monarchy pokladny, farní kostel financován z magnátů středověkého obchodu vlny, nebo triumfální občanské budovy postavené na zadní straně otrok a cukru obchody. Na jihu Anglie najdete staré loděnice, z nichž námořnictvo hlídala oceány, zatímco na severu jsou mlýny, které zaměstnané celé město populace. Anglické muzea a galerie – některé z nich patří mezi světově nejlepší – jsou plné pokladů trawled ze svých imperiálních výbojů. A ve svých grandiózních štukovými terasy a široké prostranství, staré přímořských letovisek svědectví k rozkvětu anglických rekreační obcí, v jednom okamžiku jako módní jako kterékoli evropské lázně.

Kdy se vydat do Anglie

Vzhledem k temperateness anglické podnebí, je to úžasné, kolik kilometrů se místní obyvatelé dostat z předmětu – dvoudenní chladné počasí je diskutována jako by to byl počátek nové doby ledové, a týden při teplotě do 25 ° C (horní 70s ° F) začne pověsti sucha. Nicméně, v celku, anglické léto se jen zřídka dostanou velmi horké a zimy nedostanou velmi chladno, a že to není hodně regionální variace, jak je patrné z grafu, ale obecně je to vlhčí na západě než na východě, a na jih dostane více hodin slunečního svitu než na severu. Rozdíly mezi regiony jsou mírně výraznější v zimě, kdy na jihu má tendenci být výrazně mírnější a vlhčí, než na severu. Navzdory obecnému temperateness klimatu, extrémní povětrnostní vzory jsou stále častější a v posledních letech letní teploty dobře vidět do 30. let (více než 90 ° F) a katastrofické zimě a na jaře záplavy v mnoha částech země.

Pointa je, že to je nemožné říci s jistotou, že počasí bude příjemné v daném měsíci. Může mohou být mokré a šedé jeden rok a nádherně slunečno další, a to samé platí i pro podzimní měsíce. Listopad stojí stejnou šanci být ostré a jasné, nebo mlhavo a ponuré. Je zřejmé, že pokud se chystáte do tábora, nebo jít na pláž, budete chtít navštívit v období od června do září – v období, kdy byste neměli nikam, aniž by rezervaci ubytování v dostatečném předstihu. Jinde, pokud jste vyvážení pravděpodobný spravedlnost počasí proti hustotě davů by nejlepší čas v rozmezí od dubna do začátku června nebo v září nebo říjnu.

Kam se vydat

Chcete-li začít, aby se vypořádat s Anglií, Londýn je místem, kde začít. Nikde jinde v zemi, může odpovídat rozsahu a inovace metropole, kolosální, frenetické město, které prochází křeče zlepšení, protože se chystá hostit 2012 olympijských her. Je to tady, že najdete Anglie je nejlepší rozšíření nočního života, kulturních akcí, muzeí, galerií, restaurací a hospod. Nicméně, každý z dalších velkých měst – Birmingham , Bristol , Newcastle , Leeds , Sheffield , Manchester a Liverpool – dělá jeho vlastní nárok na historické a kulturní rozmanitosti, a určitě nebude mít reprezentativní přehled anglických měst, pokud se vydáte ne dále než kapitál. Z velké části je to v těchto regionálních center, která jsou nejvíce vzrušující architektonické a sociální vývoj, které se konají, i když pro mnoho návštěvníků se řadí na dlouhou cestu za historických měst, jako jsou Lincoln , Canterbury , York , Salisbury , Durham a Winchester – abychom jmenovali alespoň některé z těch, s nejslavnější z anglických katedrál – nebo univerzitních měst Cambridge a Oxfordu , pravděpodobně dvou nejkrásnějších míst učení na světě. Většina okouzlující ze všech, i když jsou již dlouho zavedené vesnice v Anglii, stovky z nich částka, nic víc, než v hospodě, obchod, hejno domků a statek nabízí ubytování se snídaní. Devon , Cornwall , Cotswolds a Yorkshire Dales přístav některé zvláště malebné vzorky, ale každý kraj se může pochlubit slušnou představení fotogenické osad.

Důkaz anglického původu je rozptýlena mezi jeho osady stejně. Všude tam, kde jste na základě, že jste nikdy víc než pár kilometrů od majestátního venkovského domu nebo zničený hrad nebo klášter , a v mnoha částech země, narazíte na místech civilizací, které zde vzkvétaly před Anglii existoval jako národ. V jihozápadní jsou zbytky keltské kultury, které jinde všechno bylo, ale byla vymýcena Římany a od jižního pobřeží na severním okraji najdete stopy prehistori c osadníků, z nichž nejznámější je megalitické kruhy Stonehenge a Avebury.

Pak samozřejmě je tu anglický venkov , mimořádně rozmanité terény, z nichž Constable, Turner, Wordsworth, Emily Brontëová a řadu dalších nativních svítidel vzal inspiraci. Nejdramatičtější a nejznámější jsou rašeliniště a vrchoviny – Exmoor , Dartmoor , North York Moors a Lake District – z nichž každá má více než navštěvovaná místa, ale svižné chůze se obvykle dostanete ven z davu. Klidnější oblasti jsou schované v každém koutě Anglie, z plochých mokřadů východních močálů na křídovém downland Sussex, tento nyní chráněn jako Anglie nejnovější národního parku. Je to podobný příběh na pobřeží, kde se již dlouhou dobu objeveny nejjemnější písek a nejodolnější útesy a značné střediska se staly využít mnoho z nejvybranějších míst. Ale opět, je-li to klid, že jste po něm, najdete ho okruhu pro volné pramenů Northumberlandu , oblázkové ploché horizonty East Anglia nebo rozpadajících mysy Dorset.

Jídlo a pití

Změna chutě změnily Anglie jídlo a pití v posledním desetiletí. Velký význam je kladen na „etické“ jídlo – a to zejména o zdrojích produktů na místní úrovni, ale také za použití organické, lidsky vyrobených, kvalitních surovin. Dobré, cenově dostupná restaurace lze nyní nalézt všude: ve stále větší míře anglické nejlepší jídla jsou podávána v jinak skromné, nezávisle vlastněných podniků, často leží mimo vyšlapané cesty. Staromódní anglická hospoda – zdánlivě odolný vůči módě – zůstává trvalý sociální instituce, často nejlepším úvodem do města nebo vesnického života.

Tradiční potraviny

Anglie je nejznámější tradiční pokrm je fish and chips – talíř velký filet z tresky obecné a tresky jednoskvrnné, zbité a smažené do křupava, podávaná s čerstvě smaženými čipy (tloušťka řezaného hranolky) a polil ve sladu octem a solí. Restaurace přidá klínek citronu a kaňka tatarskou omáčkou; na přepážce stánek s jídlem, budete dotázáni, zda chcete, aby to „otevřít“ – sloužil v papírový kužel na jídlo na kopyta – nebo „zabalené“, k jídlu později. V celé své kráse, ryby a čipy je lehký a šťavnatá pochoutka, ale kvalita je velmi variabilní; Až příliš často to skončí jen jako další bezvládné, mastný rychlého občerstvení. Místní znalosti jsou klíčem: většina měst a střediska mají alespoň jeden standout „obchod s hranolky“. Někteří – jako Whitbyho Straka Café nebo Steina Fish & Chips v Padstow – jsou cíle samy o sobě. Viz wwww .seafish.org regionálních výpisy se zaručenou kvalitou výstupů.

Ostatní tradiční anglická jídla jsou stejně všudypřítomné – steak a ledviny koláč, jehněčí kotletky a další (více viz rámeček níže), číslo nabídky se po nabídce kaváren, hospod a restaurací po celé zemi, ale regionální speciality jsou stále důležitější. Jako vždy, kvalita kolísá, ale pro každého skličující jídlo je žaludek, je tu vždy kavárnu nebo restauraci někde poblíž servírují vynikající místní kuchyně za rozumné ceny. I v módních jemných jídelní restaurací najdete oživení tradiční anglické kuchyně s tvůrčí bere na klasiku vstupujících do říšehaute cuisine .

Snídaně zůstává nedotknutelný: gut-mlátit „Full English“ (viz rámeček níže) je stále velmi populární. Pokud nemáte chuť na velký smažit-up první věc, můžete obvykle požádat o míchaná, vařená nebo sázená vejce místo, zatímco lepší zařízení může nabídnout pokrmy, jako je müsli a jogurt, čerstvý ovocný salát, palačinky, uzené ryby (uzené sledě) a další lahůdky. „Kontinentální“ snídaně, pomerančového džusu, croissanty a káva jsou také široce dostupné.

Kavárny a čajovny

Každá obec, město a letovisko má desítky kaváren , charakteristicky nenáročný místa nabízející nealkoholické nápoje, po celý den snídaně, občerstvení a jídel. Většina z nich je otevřena pouze během dne (cca 8 hod-sedmnáct hodin), a mají tendenci být v hotovosti pouze zařízení s několika skocích a milosti. Teashops a čajovny jsou více nóbl, a slouží řadu sendviče, koláče a lehká jídla, stejně jako, Samozřejmě, čaj. Téměř všechny staromódní chrom-a-umakartové kavárny byly nahrazeny řetězcem prodejen US-stylu, jako je Starbucks ,Costa a Caffe Nero .

Cafe-bar a gastropubs

Licencí (to znamená, že s alkoholem porci) Cafe-bar na evropském modelu jsou stále běžnější. Přestože především místa k pití, mnozí slouží potraviny za rozumné ceny. Mnoho hospod – pokud slouží jídlo vůbec – stále spoléhají na své mikrovlnnou troubou a fritéze, ale jiní přijali změnu v britské chutí. Termín “ gastropub „- což znamená, hospoda, která slouží restaurace kvalitní potraviny – je městský přetvářka, nicméně odráží skutečnost, můžete často najít skvělé, cenově dostupné, vysoce kvalitní“ pub grub „v nepravděpodobných vypadající venkovské krčmy a městské pití dens podobně.

Restaurace

Chip obchody stranou, je překvapivě těžké najít restauraci, která nabízí tradiční anglické jídlo, ačkoli mnoho showcase “ Moderní britská „kuchyně. V celé své kráse to invenční styl vezme místních, sezónních produktů s přísadami a technik z oblasti Středomoří, v jihovýchodní Asii a mimo ni. To je často výstřední fusion, že v těchto dnech, často spoléhá na „Slow Food“ ideály (wwww.slowfood.org.uk).

Běžnější jsou restaurace sloužící indické (více vhodně bangladéšské nebo Pákistánce, ve většině případů) a čínské (většinou kantonské) kuchyně: v mnoha ohledech, „kari dům“ nyní nabízí typickou anglickou kulinářský zážitek. Většina z těchto míst jsou autentické a levná – to nejlepší se nacházejí v jejich domovských komunit v některých částech Londýna a postindustriálních měst Midlands (Birmingham, Leicester), na sever (Leeds, Bradford) a severozápadu (Manchester , Liverpool). Jinak kromě thajské jídlo – další asijské kuchyně, který zachytil britskou představivost a je široce zastoupena – spolehlivé rozpočtové stand-bys jsou všudypřítomné italská pizza / pasta klouby a francouzské řetězové bistra.

Londýn má nejlepší výběr top-třída restaurací a nejširší výběr z kuchyně, ale tam, kde jste, že jste jen zřídka víc než půl hodiny jízdy od opravdu dobrého jídla – a některé z nejlepších kulinářských zážitků jsou stejně pravděpodobné, se nachází v předměstské uličky nebo klidné obci jako v metropolitní hot-spot.

Náklady a otevírací doba

Největším strašákem pro radost o anglické gastronomické požitky, je výdaj. Zatímco velké kari v Birminghamu Balti Triangle nebo kantonské svátek v Manchesteru Chinatown může být za dobře méně než 15 liber hlavu, bude sazba pro plnohodnotné jídlo s nápoji ve většině skromných restaurací je spíš Kč 20 – 25 na osobu. I v hospodě, s hlavní chody v průměru 8-10 dní, cena brzy připojí se. Pokud restaurace má nějakou pověst, můžete očekávat, že bude trávit 30-40 liber každý, zatímco degustační menu v Michelin-oblíbená restaurace stály nahoru 80 liber na osobu.

Restaurace obvykle otevřena na oběd (obecně poledne do 2 nebo patnáct hodin) a večeře (7-10, nebo dvacet tři hodin); V naší recenze jsme uvedeno žádné významné změny. Hospoda kuchyně mají tendenci uzavřít mezi 2,30 nebo patnáct hodin a osmnáct hodin, často v neděli a / nebo pondělí večer stejně, a se přestanou kolem dvacet jedna hodin. Rezervace se doporučuje všude, zejména o víkendech; nejslavnější místa budou vyžadovat rezervace předem týdnů (či měsíců) dopředu.

Odborné vegetariánská místa jsou vzácné u měst, ale většina restaurací a hospod mít alespoň jednu možnost vegetarián na jejich nabídkách, zatímco italské, indické a čínské restaurace obvykle poskytují slušný výběr masa bez jídla. Veg Jídelna (wwww .vegdining.com) má dobré celostátní výpisy.

Hospody a bary

Vznikající jako krčmy Poutníci „a koučování hostinců, hospůdek přežily kostel a tržiště jako ohnisek mnoha anglických měst a obcí. Oni jsou tak rozmanité jako townscapes země: ve větších městech, na trhu najdete obrovské dubovými trámy hostince s otevřeným ohněm a leštěné mosazné kování; v odlehlých horských vesnicích jsou kamennými hospody ne větší, než dva-ložnicemi chaty. V celé své kráse, hospoda může být tak příjemné jako plný název – „public house“ – naznačuje. Někdy, zejména v více zahleděná do sebe díly post-industriální Anglie, budete muset sáhnout hlouběji na přivítání: v takových místech, veřejný bar je místo, kde pracují lidé dluhopisu přes půllitr, zatímco plusher saloon bar je přednostní strašit párů a žen.

V mnoha městských oblastech, a to zejména u mladší populace, tradiční hospody čelí výzvě od současných café-bar . Většina z nich jsou vlastnosti řetězu – All Bar One , Džbán a klavír a další – ale my jsme upozornil na některé další osobitých nezávislých míst v příslušných městských účtů.

Většina hospod a barů, aby otevírací dobu na 11 hodin do dvacet tři hodin (obvykle 22:30 v neděli), ale města a populární letoviska hostit mnoho míst, otevřených do ranních hodin.

Pivo a víno

Ačkoli ležák – bledá, průmyslově vyráběné, infuze s bublinkami a sloužil chlazené – je nejpopulárnější zdaleka (přední značky patří Carling, Foster, kronenbourg a Stella Artois), klasický anglický pivo je známý jako hořký . To by mělo být fyzicky čerpán ručně ze sudu ve sklepě a sloužil při okolní teplotě: v případě, co je ve své sklenici je ledová, šumivé nebo vyšel z elektrického čerpadla, to není skutečný McCoy.

Velké vaření konglomeráty ještě rozdat nějaké dobré hořké, ale skutečná sláva anglické pivo je v místní detailu. Desítky regionálních pivovarů, mnoho z nich s dlouhou historií, a moderní Minipivovary produkují opatrné, vysoce chutné a výrazné styly hořká, známý jako “ pivem „tradičních receptur. Na západě země je další oblíbené tipples jsou  jablečný a hruškový mošt .

Velké pivovary vlastní většinu anglických padesát tisíc hospod – a přirozeně upřednostňují své vlastní pivo na prodej, ačkoli obecně podél jednoho nebo dva „hodnocení piva“. Pro nejlepší volba, i když se snaží najít hospodu označen jako “ volné domu „- to jsou nezávisle provozovat, a proto je schopen prodat podle toho, co značky piva se jim líbí, často včetně výstřední, místně vaří drahokamy. V závislosti na hospodě (a jak práce to je), můžete požadovat od zaměstnance bar na trochu poradenství – nebo dokonce na vzorku jednoho nebo dvou piv před nákupem – zjistit, co je na vaší chuti. CAMRA (Kampaň za opravdové pivo, wwww.camra.org.uk) produkuje dobré pivo Guide , která ceny 4500 kvalitní hospody na celostátní úrovni.